Jdi na obsah Jdi na menu
 


005 Více trestních stíhání Andreje Babiše

7. 7. 2019

Více trestních stíhání Andreje Babiše

 

Babiš není v trestním řízení žádným nováčkem a vůbec ne amatérem.

 

Ukradení AGROFERTU firmě PETRIMEX

Již v roce 1995 podal Babišův zaměstnavatel PETRIMEX trestní oznámení na Andreje za ukradení AGROFERTU a.s.

 

Mocenské převzetí AGRO Jevišovice

Bohumír Rada (bývalý vlastník AGRO Jevišovice) vede s Babišem dlouholetý spor o mocenské převzetí AGRO Jevišovice před různými soudy. Rozsudek Krajského soudu v Brně z roku 2018 píše, že Andrej Babiš byl strůjcem krádeže za pomoci notáře Svatopluka Procházky.

 

Dotace na Čapí hnízdo 50 miliónů

Andrej Babiš velkohubě nazývá Čapí hnízdo svým nejlepším projektem. Pak zase na zdraví svých dětí přísahá, že s Čapím hnízdem nemá nic společného. Možná, že to uhraje u soudu na pomatení mysli. Myslím, že se mu povedly v životě už lepší kousky a Čapí hnízdo je jen takový drobek. Ovšem zcizení 50 miliónů je přece jenom podle trestního zákona škodou velkého rozsahu a má vliv i na výši trestní sazby (až 10 let). A ještě se to týká peněz z Evropské unie, což může být posouzeno jako poškozování zájmů Evropské unie.

 

Machinace s korunovými dluhopisy

Díky bývalému premiéru Bohuslavu Sobotkovi se veřejnost dozvěděla i o daňovém úniku s tzv. korunovými dluhopisy. Díky těmto dluhopisům Babiš obchází zákon a neplatí daně do státní kasy. Ovšem posouzení situace má v rukou jeho zaměstnankyně Alena Schillerová, ministryně financí, a ta zajistila smetení kauzy pod koberec.